Showing all 7 results


Két kondenzátoros készülékek.

A kétkondenzátoros  hőszivattyúkkal maximalizáljuk az elérhető COP értékét HMV üzemmódban.  Emellett  sok esetben egy rossz kihasználtságú, külön hőszivattyús készülék kiváltása lehetséges. A HMV előállítás tulajdonsága,hogy az egyidejűségek miatt viszonylag nagy teljesítmény igények keletkeznek.

Példaként említhetnék egy szállodát-ahol alacsony hőmérsékletű fűtésre vannak beépítve hőszivattyúk  külső léghőmérséklet szabályozással. Az előkészítő konyha miatt 600C-os HMV-re van szükség. Egy ilyen esetben  szokásos megoldás a külső hőcserélő alkalmazása. Ez azonban  egy hőfoklépcsővel (4-5 0C) rontja az elérhető COP értékét és HMV maximális hőfokát.

A másik lehetséges  megoldás ilyenkor az ,hogy külön hőszivattyút célszerű beállítani a lehető legmagasabb kondenzációs hőfokszintre HMV előállítására. A kihasználtsága ennek a hőszivattyúnak 1/3-a a fűtési hőszivattyúk kihasználtságának!

Abban az esetben azonban,ha a „Vaporline” kétkondenzátoros (HDW) készüléket alkalmazunk az épület fűtésére és HMV ellátására, akkor nincs hőfoklépcső,nincs COP veszteség,ugyanakkor 1/3-al javítjuk a fűtő hőszivattyúk kihasználtságát, és megspórolunk egy több millió Ft-os beruházást .

A HDW típusú hőszivattyúk előnykapcsolásban HMV-re dolgoznak. A HMV tartály feltöltése után váltanak át fűtő üzemmódra. Nyári üzemmódban csak a HMV készítés működik.