Hőszivattyú gyártása

Cégünk több mint 10 éve tervezői, forgalmazói, kivitelezői, gyártói és szervezési tapasztalattal rendelkezik. Több száz projektet terveztünk, kiviteleztünk, gyártottunk, melyeket még a mai napig is szervizelünk. A hosszú élettartam és a hatékony működés feltétele, hogy önálló teszt, illetve szimulációs laboratórium áll rendelkezésünkre. A tesztelést saját kezűleg végezzük el, majd ezeket kiértékeljük.

A speciális hőszivattyús alkalmazásokhoz fejlett „Copeland” gőzbefecskendezés kompresszorokkal szerelt reverizbilis folyadék-víz rendszerű hőszivattyúk cégünk által történő fejlesztése egy az eddiginél magasabb fűtővíz hőfokszint elérését teszi lehetővé magas évi átlagos COP érték elérése mellett. A fejlesztett készülékcsaláddal radiátorok is üzemeltethetők 65/60 0C-fokos hőfoklépcsővel. Az így elérhető SPF vertikális zárt szondás hőnyerés mellett, kompenzált felhasználásnál 4,1-4,5.

Miben más a mi termékünk, mint másé?
 • A hőszivattyúcsalád széles működési tartománnyal rendelkezik.
 • Magas a COP-érték iránti elvásároknak is megfelel, akár 0 °C-os talajhőtől egészen 65°C – os fűtővíz hőmérsékletig. Minden igényt kielégítve.
 • A megtakarítások értéke jóval túlmutat az eddigieknél .
 • Gondoskodnak arról, hogy a környezet szennyezés mértéke minél kisebb legyen
 • A többszörös rezgéscsillapítás, a  hangszigetelt kompresszor, valamint a burkolat belső hangszigetelése révén.
 • Képes minimális hanghatás mellett működni.
Tapasztalatunk az import rendszerekkel kapcsolatban:
 • A COP értékéből számítható hőszivattyú hatékonyságát nem lehet elérni
 • A mérések alapján  stabil talaj és a fűtési hőmérsékleteknél is tág határok között ingadozott a hőszivattyú kimenő fűtési teljesítménye.
 • A szezon kezdetén, a magasabb talaj hőmérsékletnél sem lehetett mérni lényegesen magasabb kimenő fűtési teljesítményt
 • Az alábbiak szerint a hőszivattyú rendszerek összhangjára, a pontos szondatervezésre figyelve, sem lehetett a megrendelők igényét a kívánt szinten teljesíteni
 • A mi általunk elvárt megtakarítás elmaradása arra ösztönzött minket, hogy rájöjjünk a belső körfolyamat ingadozására, és megszüntessük az instabilitás okát, és a COP érték növekedés elmaradásának okát.
Az általunk gyártott, fejlesztett hőszivattyúk

Az általunk gyártott, fejlesztett hőszivattyúknak lökést adott az EVI kompresszorok megjelenése. Ezzel kidolgoztuk a saját EVI körfolyamatunkat, amely mentén kezdtük meg a hőszivattyú családtervezését, és gyártását. A hőszivattyúk fejlesztése során beillesztettük a korábbi tapasztalatainkat. Megértettük és kiküszöböltük a jelzett hibákat.

Egy high-tech hőszivattyú családot sikerült gyártanunk a Vaporline márkanév kifejlesztéssel, amely a minőséget jelenti. A termékeinkkel az energiahatékonyságot növeltük, a lehető legnagyobb energiaköltség csökkentésével, és ezzel összhangban a legnagyobb CO2 kibocsájtás csökkentését biztosítottuk. A multifunkciós hőszivattyús készülékeink a fűtés mellett, aktív hűtés, valamint melegvíz termelés funkciókkal rendelkeznek, amelyek közül az aktív hűtés és a HMV-termelés opcionális.

A Varpoline hőszivattyúk gyártását nem csak lakossági felhasználásra terveztük, hanem más helyszínek, ilyen például az önkormányzatok, köz- és szállóépületek mellett uszodákban, fürdőben és mezőgazdasági és ipari létesítményekben is.

Alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerek esetében a Vaporline magas SCOP érték biztosítása mellett alkalmazható. A magas hőmérsékletű elfolyóvíz hasznosítása tervezett hőszivattyúink lehetővé teszik, hogy minél magasabb COP érték mellett hasznosítsuk a magasabb hőmérsékletű termálhőt is.

Cégünk igény esetén, szerződési feltételek mellett, garanciát nyújt minden nálunk vásárolt és a cégünk által tervezett, valamint kiviteleztetett Vaporline energiatakarékos hőszivattyús rendszer hatékonyságára, és a SCOP érték teljesítésére. A nem teljesülés esetén, a többlet  üzemköltséget az első két évben megtéríti, vagy az első fűtés szezon végeztével termékünket visszavesszük, és más típusút alkalmazhat ehelyett.