Geowatt több éves múltra tekint vissza. 1991-ben alakult családi vállalkozásként. A cég neve magában foglalja a célt, amivel mi valójában foglalkozunk. A fő tevékenységünk 1991 és 2001 között a szerelvény kereskedelem, kivitelezés és tervezés volt, majd 2001-ben úgy véltük, hogy eljött az idő az új stratégiai cél, kitűzésére – a geotermikus energia hasznosítás hőszivattyúval való megvalósítására. Komoly akadályt jelentett, az hogy Magyarországon nem volt precedens, és így törvényi szabályozás sem.

Egy év alatt sikerült elérnünk a törvény módosítást, melyet 2002-ben a Bányászati törvény elkezdte a zárt szondás rendszerek engedélyezését. 2007-ig mintegy 100 db hőszivattyús rendszert terveztünk és építettünk be. Rengeteg hasznos ismeretre tettünk szert mind technikáról, mint technológiáról.

Az eredményekkel a rendszerek hatékonyságával azonban nem voltunk teljesen megelégedve, emiatt megkezdtük az elméleti felkészülést saját fejlesztésű hőszivattyú család kifejlesztésére, amellyel a SCOP magasabb értéket érhetünk el. Célul tűztük ki a Magyarországi hőszivattyú gyártásának megvalósítását.

2008-2009-ben egy pályázat segítségével megtörtént a Vaporline hőszivattyús család kifejezés, a számítások, a háromdimenziós, kiviteli tervek, elektromos rendszer tervek és szoftver kidolgozás. A fejlesztések célja a hatékonyság maximalizálása az adott technikai színvonalon, és versenyképes árakon. A kimenő fűtési teljesítmény lengésének megszüntetése állandófolyadék-víz hőfokszinten.

A terhelésénél a kimenő fűtési teljesítmény maximalizálása, ezáltal a lehetséges SCOP érték megközelítése. Feladatokra optimalizált hőszivattyúk előtérbe helyezése, amely a rendszerek kiépítésének költségét is csökkentik, és az SCOP értéket javítják.

Geowatt közel 20 éve foglalkozik a hőszivattyúk tervezésével, kivitelezésével, és az utóbbi 10 évben hőszivattyú fejlesztésével, valamint gyártásával. Rengeteg tervezési tapasztalatot és információt gyűjtöttünk össze, amelyeket cikkekben, különböző publikációban is igyekszünk közzé tenni. Egy jó hőszivattyús technikai rendszert tervezni csak rendszer szemlélettel, a rendszerek összhangjának megteremtésével lehet.

2016-ban először három kategóriában díjazta a Szakmai Bizottság a Geowatt Kft. Vaporline® márkanevű (EU védjegy)  termékeit. Ez a három kategória pedig, a kiváló fogyasztói, üzleti, és innovatív márka kategóriában. A díj oda ítélése számszerű kritériumok alapján történt meg. Ezt az eredményt a Gfk Piackutató intézet által végzett országos felmérés eredményei szintén befolyásolják. A Szakmai bizottság döntése alapján a Geowatt Vaporline, kiváló, TOP márkának számítanak a hazai üzletben.

A sikerességünk azért nagyszerű, mert ezzel egyben garantáljuk a felhasználók igényeit és kényelmét. A hőszivattyúinkkal tervezett fűtő- hűtő- használati melegvíz termelő rendszerek az elvártakat messzemenően kielégítő környezetbarát hőenergia ellátást biztosítanak,s ezzel hozzájárulnak a környezetünk megóvásához.

Fő erősségünk, hogy kiváló minőségű termékeinket kedvező ér/érték arányban gyártjuk, értékesítjük. A környezetvédelem iránti elkötelezettségünket mutatja, hogy  a hőszivattyúk gyártását a környezet megóvásával, megújuló energiák és környezetkímélő technológiák bevonásával oldjuk meg.

A minőség és az ár megfelelő aránya alapvető követelmény. Termékeink széles választékban, feladatokra optimalizáltan készülnek. A forgalmazott szériákon felül lehetőség van  igény esetén egyedi tervezés és kivitelezés alapján készített hőszivattyúk készítésére. Különös figyelmet fordítunk a tanácsadásra megrendelés előtt és után is egyaránt,amellett,hogy a hőszivattyúinkhoz mellékelt dokumentumok részletes információkat tartalmaznak mind a tervezéshez,mind a kivitelezéshez.

Igény  esetén technikai támogatást biztosítunk,, valamint a legfontosabb, hogy termékeinkért garanciát vállalunk. Gazdasági partnereinkkel hosszú távú kapcsolatot építettünk ki az évek során, amely mindkét fél számára lényegesen megkönnyíti a gazdasági együttműködést. Amennyiben szeretne bővebb információt kapni az elkészítés időtartamáról, termékeinkről, a beépítés fontos lépéseiről vegye fel velünk a kapcsolatot weboldalunkon keresztül. Szakmailag képzett kollégáink válaszolnak minden kérdésére.