CNC finomsugaras plazma vágás

A Winbrenner BPS széria a precíziós lemezvágás zászlóhajója.

  A precizitásnak köszönhetően a vékony lemezek vágása során is pontos vágások kivitelezhetők. Ennek a pontossága +0,05 mm, melyhez 30 m/perces pozícionálási sebesség párosul. Az X és Y tengely irányában precíziós csúszó vezetékek, a vágófejek vertikális mozgását pedig golyósorsók biztosítják.

Mi is az a CNC finomsugaras plazma vágás?

A számítógépes numerikus vezérlést beépítették számos új technológiába és gépbe. Az egyik típusú gép, amelyet számítógépes numerikus vezérléssel használnak, a CNC plazmavágó. A CNC finomplazma vágás magában foglalja az elektromosan vezető anyagok átvágását egy gyorsított forró plazmafúvóka felhasználásával, amely közvetlenül a vágandó anyag felé irányul. Az acél, az alumínium, a sárgarész és a réz praktikus anyagtípusok, amelyeket gyakran vágnak ezzel a módszerrel.

Hol használható a CNC finomsugaras plazma vágás?

A plazmavágókat sokféle környezetben használják. Ide tartoznak a gyártó- és hegesztőközpontok, az autójavító és a javító műhelyek, az ipari építkezések és a mentőművek. A gépet egy számítógépes rendszer vezérli. A fáklya képes különböző irányokba mozgatni a numerikus kódolás segítségével, amelyet a számítógépbe programozunk be. Ezek a gépek rendkívüli pontossággal hajták végre a műveleteket. A CNC finomplazmás gépek úgynevezett gépesített vágást használnak.

A nagy pontosságú berendezéseknek köszönhetően a vékony (0,8-1,0mm vtg.)lemezek használata során is pontos vágások kivitelezhetők, ez a pontosság akár 0,05 mm is lehet, amihez 30m/perc-es pozícionálási sebesség párosul. A különféle irányba való mozgását pedig a vágó fejek vertikális golyósorsók biztosítják.

A CNC finomsugaras plazmás vágás jellemzői precíz berendezésekkel:
 • A vezérlője egy Hypertherm Micro Edge Pro
 • Modern szoftver vezérlés Hypertherm ProNest 2017
 • Az y tengelyen kettős szinkronú szervo hatja
 • Az x tengelyen pedig egyszeri szinkronú hajtás
 • A szervomotorok típusa Brushless AC
 • Gyors sebesség és precíz pontosság
 • Bármilyen terhelés mellett fenntartható a pozícionálás pontossága
 • A fejegység egy automata magasságérzékeléssel van ellátva és egy fáklyamagasság szabályozza
 • Egy mágneses lézervágó egységgel van ellátva mely megvédi az ütközéstől
 • Egy automatikus füst elszívó berendezéssel van ellátva
 • Gazdaságos plazmaforrás Hypertherm HPR 130XD
 • True Hole furattechnológia
 • Alkatrészek optimalizált elhelyezése
 • Automata gázkeverés
 • Beépített lézer jelző
 • Nagy kapacitású elszívó berendezés VANTERN a por és füst gyűjtéséhez
Hogyan működik a CNC finomsugaras plazma vágó?

A plazmaív az elektróda és az alapanyag között létrejött villamos ív, és egy szűk furaton nagysebességgel kiáramló gáz együttes hatására jön létre oly módon, hogy a gázáram a vele egytengelyű villamos ívet összehúzza. Az erősen koncentrált 13.000-15.000 °C plazmaív a fémet pontszerűen megolvasztja és a gázok kinetikus energiája a megolvasztott fémet a vágási résből eltávolítja. A plazmavágás technológiája érzékeny az égő – és a munkadarab-távolság állandóságára, továbbá a vágandó anyag felületi minőségére. Igen szűk az a paraméter tartomány, ahol jó minőségű vágás érhető el. A különböző anyagok plazmával történő vágáshoz többféle gáz, sűrített levegő, oxigén, nitrogén, nitrogén-hidrogén (F5), argon-hidrogén (H35), szükséges. Az alkalmazott gázok kiválasztásához és megfelelő paramétereinek beállításához jó szolgálatot nyújtanak az automata gázkonzolok, amelyek lehetővé teszik, hogy a vezérlésen néhány gombnyomás segítségével gyorsan beállíthatók legyenek az alapanyaghoz, anyagvastagsághoz, illetve vágópuskához megfelelő gázok és paramétereik.

Névtelen.png

A plazma vágó berendezéseknek két fő típusa van, az egyik a hagyományos vagy finomsugaras rendszer. A hagyományos rendszereket vastagabb anyagok kisebb pontosságú vágásához használják. A finomsugaras vágó berendezések, kiváló minőségű vágást biztosítanak, minimális szennyeződéssel a nagyobb, igényesebb alkalmazásokhoz.

Miért érdemes minket választani?

 

Az automatizált plazma vágásnál a teljesítmény és a termelékenység maximalizálása elengedhetetlen az üzleti vállalkozásunk számára, amely versenyképessé tesz minket. A kiválasztott rendszer kritikus szerepet játszik a vágni kívánt anyagok skálájának meghatározásában az anyag maximális kihasználása érdekében. Ezeknek a paramétereknek a megrendelés előtti ismerete kulcsfontosságú része cégünk CNC finom plazmavágó döntésében. Ezért mi csak is a legjobb minőségű vágó rendszereket alkalmazunk a kiváló minőség és nagy teljesítmény érdekében. A páratlan opciók és kiegészítők köre lehetővé teszi számunkra, hogy minden berendezést testre szabhassunk az ügyfelek gyártási igényei szerint.

A CNC plazmavágás árlistája