Elnyert GINOP pályázat!

GINOP 1.2.1-16-2017-00528

A kedvezményezett neve: Geowatt Kft.

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Geowatt Kft.-nél.

A szerződött támogatás összege: 65 200 000-Ft.

A támogatás mértéke:50%.

A projekt tartalma:

A fejlesztés keretén belül  burkolat- és tartószerkezet gyártó kapacitás került  kiépítésre az új üzemcsarnokban. Ennek keretében megépült egy 420 m2-es üzemcsarnok, kialakításra került egy korszerű lemezüzem Baykal BPS1503 típusú CNC plazmavágó, Baykal APHS 26090 típusú CNC élhajlító valamint egy korszerű,nanotechnológiás felület előkészítésű porszóró alagút  üzembe helyezésével .

A technológia kialakításánál a környezetvédelmi szempontok elsőrangúak voltak. A festési technológia zárt rendszerű, a szükséges elektromos energia  jelentős részét 25kWp napelem beépítésével biztosítjuk,amely szintén a pályázat része.

A hőszivattyú gyártást és a tervezett kapacitáskiegészítő bérmunkákat  ipar4.0 szoftvercsomag ,illetve rendszer kiépítésével támogatjuk.
Ezen belül kiépítésre került a központi szerver állomás ,valamint az adatgyűjtő rendszerek( tesztberendezés .élhajlító gép lézervágó gép )

A pályázaton kívül az energiatakarékosság és CO2kibocsájtás csökkentésére hőszivattyús fűtés került kiépítésre amely festőrendszer tartályfűtését is biztosítja.

-A hőszivattyúk gyártása, összeszerelése, a tervezettek szerint „kiscsoportos” rendszerben történik. Ez a gyártásszervezési rendszer illeszkedik a megrendelők igényei szerint változó típusú és teljesítményű hőszivattyúk gyártásához. Az átállás gyorsan és zökkenőmentesen hajtható végre.

A beérkező megrendelések alapján a gyártáskövető rendszeren keresztül megrendelt alkatrészek (kompresszorok,hőcserélők stb)és alapanyagok (alu lemezek, acéllemezek, stb) az anyag és alkatrész raktárba érkeznek, ahol cikkszám szerint kerülnek tárolásra és rögzítve a gyártáskövető szoftverbe. A megrendelt típus alapján a gyártórészlegek megkapják a félkésztermékek 2 és háromdimenziós terveit.

A lemezműhelyben a CNC plazmavágóba betáplálásra kerül a szoftverrel elkészített lemezburkolat és tartószerkezet elemeinek kétdimenziós alkatrészrajza, mely alapján a lemezalakítás elkészül. A kivágott lemezelemek a CNC élhajlítóhoz kerülnek, ahol megtörténik a burkolat és tartószerkezet elemeinek kialakítása. Az elemek ezután a hegesztőműhelybe kerülnek.

Az elkészült és minőség ellenőrzött burkolat és tartószerkezeti elemek a színterező üzembe kerülnek. A színterező alkalmas acél és alu anyagok szórókabinos festés előkészítésére, nanotechnológiás rendszer alkalmazásával. A színterezett félkész termékek cikkszám szerint az alkatrész raktárba kerülnek.

A lemezmunkálatokkal párhuzamosan az alkatrészraktárból kiadásra kerülnek az adott hőszivattyú típushoz szükséges elektromos alkatrészek és szabályzó elemek az elektromos műhelybe, ahol megtörténik a vezetéktervek szerinti szerelés. Előszerelés alkalmával elsőként a 3D alkatrész rajzok és 2D csőhajlítási tervek alapján leszabásra és a meghajlításra kerülnek a legyártandó hőszivattyú típus különböző átmérőjű rézcsövei. Az előkészített csövek egyedi azonosítóval ellátva a hőszivattyú cikkszáma alatt kerülnek az alkatrész raktárba.

A végszerelés több sorban elhelyezett hidraulikus mozgatású szerelőasztalon történik. A készre szerelt, nyomáspróbázott hőszivattyúk a tesztlaborba kerülnek. A tesztlaborban a szabványos elpárologtató és kondenzációs hőfokszinteken 10min.-es teszteket végzünk, és mérjük a hőszivattyúk kimeneti és bemeneti paramétereit, az elfogyasztott elektromos energia mennyiségét.

Az elkészült hőszivattyú a csomagolóba kerül, ahol felhelyezésre kerülnek az azonosító táblák, hőszivattyú típus feliratok, egyéb dizájn elemek, és a papírdobozba történő csomagolás megtörténik. Az azonosítóval típus megjelöléssel ellátott hőszivattyúk a készáru raktárba kerülnek.

A projekt befejezésének dátuma:
2019.05.10.

A projekt azonosító száma:
GINOP 1.2.1-16-2017-00528